۱۳۹۰ آذر ۳۰, چهارشنبه

افزایش تهدید و سختگیریهای حکومتی درباره مسیحیان ایران در آستانه ایام کریسمس


امسال نیز از آذر ماه احضار و بازجوئی فعالان کلیساهای خانگی به ستادهای خبری اطلاعات  شروع شده است و بیم این می رود که حکومت با نزدیک شدن به کریسمس بر حجم فشارهای خود بر جامعه مسیحی ایران بیفزاید.

به گزارش شبکه خبر مسیحیان فارسی زبان به نقل از منابع مسیحی در شهرهای مختلف کشور ، همزمان با نزدیک شدن ایام کریسمس و جشنهای تولد عیسی مسیح  ، نیروهای اطلاعات و امنیت  به تحرکات همیشگی خود  علیه مسیحیان ایران شدت بخشیده اند .
گزارشات رسیده به اف سی ان ان از شهرهای مختلف کشور نشان می دهد که در چندین منطقه تهران و حداقل 6 شهرستان نیروهای اطلاعاتی بطور پی در پی به احضار و بازجوئی نوکیشان مسیحی به مراکز امنیتی مبادرت نموده اند. در همه موارد افراد احضار شده پس از بازجوئی های طولانی آزاد شده اند و از آنها خواسته شده است تا در صورت احضار مجدد بلافاصله خود را معرفی نمایند.
از سوی دیگر ادارات اماکن نیروی انتظامی شروع به جمع آوری آمار و اطلاعات درباره اماکن صنفی متعلق به مسیحیان کرده اند. یکی از فرمانده ارشد اداره اماکن نیروی انتظامی تهران بزرگ در جلسه توجیهی برای نیروهای تحت امر خود گفته است: ما باید هوشیار باشیم و بدانیم که توزیع این همه انجیل در سطح کشور بدون همکاری صنوف و کسبه غیر ممکن است و ممکن است صاحبان صنوف مسیحی در این زمینه نقشی به عهده داشته باشند!
خبرها همچنین حکایت از تشدید اقدامات ضد مسیحی در استانداریهای کشور دارد. از استانداری تهران خبر می رسد که  حوزه معاونت امنیتی این استانداری در نامه ای محرمانه از اداره کل ارشاد اسلامی تهران درخواست کرده است که  کلیساهای حوزه پایتخت  را وادار نمایند تا  با صدور اطلاعیه های فرمایشی ، ضمن تسلیت ایام عاشورا ، از مسیحیان بخواهند  که به علت همزمانی ایام سوگورای شیعیان با ایام جشنهای تولد عیسی مسیح و سال نو مسیحی از برگزاری جشنها و آئینهای مربوط به کریسمس خودداری کنند.
در سالهای گذشته ادارات کل ارشاد اسلامی کلیساها را وادار می کردند تا در ایام عاشورا  بر روی پارچه هائی به عزاداداران شیعه تسلیت بگویند و با آنان اعلام همبستگی نمایند. این مسئله باعث ایجاد این توهم در برخی مداحان هتاک معروف شده بود که در مجالس خود اعلام کنند که مسیحیان ایران ارادت خاصی به امام سوم شیعیان یعنی حسین ابن علی دارند و به او نذر می کنند !
سال گذشته نیز در آذر ماه ابتدا تعدادی از نوکیشان مسیحی فعال در کلیساهای خانگی سراسر کشور برای بازجوئی به نهادهای امنیتی و اطلاعاتی احضار شدند، سپس از اوایل دی ماه بازداشت گسترده بیش از 100 نفر از آنها در شهرهای مختلف ظرف چند روز و همزمان انجام شد. از این گروه عده زیادی چند هفته یا چند ماه بعد آزاد شدند و هنوز چند نفر آنها بدون تعئین تکلیف در زندان به سر می برند.
مرتضی تمدن استاندار تهران در ژانویه گذشته رسما اعلام کرد که نیروهای امنیتی تعداد بیشتری از مسیحیان تبشیری را بازداشت خواهند کرد و فشار بیشتری بر آنان وارد خواهند نمود .این استاندار نزدیک به محمود احمدی نژاد امسال خود در یک پرونده اختلاس مالی متهم ردیف اول است و به خاطر درگیری های درون گروهی با سایر بخشهای نظام اسلامی امسال هنوز در این مورد اظهار نظری نکرده است. اما حیدر مصلحی وزیر اطلاعات منصوب رهبر جمهوری اسلامی ( بر خلاف قوانین کشور که اختیار عزل و نصب وزرا با رئیس جمهور است ) ، همچنان به سخنان تهدید آمیز و تحریک کننده علیه کلیساهای خانگی ادامه می دهد.
حیدر مصلحی وزیر اطلاعات جنجالی جمهوری اسلامی به تازگی اعلام کرده است که آن وزارتخانه تحت امر مستقیم ولی فقیه طرحهائی برای شناسائی و جلوگیری از گسترش کلیساهای خانگی در مناطق مختلف کشور در دست اجرا دارد.

بازداشت دوباره یک دانشجوی نوکیش مسیحی در مشهد


آیا  احسان بهروز دانشجوی نوکیش مسیحی ساکن مشهد که از اواسط  آبان ماه ناپدید گردیده ، با وجود سپردن وثیقه هشتاد میلیون تومانی برای آزادی موقت در سال گذشته ،  دوباره توسط ماموران امنیتی بازداشت شده است؟
به گزارش شبکه خبر مسیحیان فارسی زبان به نقل از منابع مسیحی مشهد ، اکنون نزدیک بیش از یک ماه است که دوستان و نزدیکان "احسان بهروز" دانشجوی نوکیش مسیحی ساکن مشهد از او هیچ اطلاعی ندارند.
یکی از دوستان احسان گفته است " در صفحه فیس بوک احسان پس از چند روز که از او خبری نبود ناگهان فعالیتهائی دیده  شد که به نظر می رسید او حضور دارد. وقتی برای او پیام گذاشتم، شخصی به من جواب داد و گفت من احسان نیستم و از دوستانش هستم. احسان از من خواسته است که پیامهایش را کنترل کنم ! همان شخص که کنترل صفحه فیس بوک احسان را در اختیار داشت گفت  که او دوباره به دادگاه احضار و بازداشت شده است."
این عده که ابتدا تعداد آنان 15 نفر ذکر شده بود ولی بعدا منابع آگاه تعداد آنان را 11 نفر ذکر کردند همگی به بازداشتگاه اداره اطلاعات  واقع در بلوار وكیل آباد مشهد منتقل شدند. در آنجا 8 نفر پس ازحدود یک هفته  بازجوئی با اخذ تعهد آزاد شدند. اما احسان بهروز به همراه یک زوج مسیحی چون حاضر نشدند  فرمهای تعهد را امضا کنند در همان محل در بازداشت باقی ماندند.
در تعهد نامه ها از آنان خواسته شده بودکه ضمن رد اعتقادات دینی خود و انكار ایمان مسیحی ، از شركت در هرگونه مراسم آئینی مسیحی و  شركت در جلسات كلیسائی در صورت آزاد شدن خودداری كنند . در میان این ۳ تن از بازداشت شدگان " احسان بهروز" به این دلیل كه  نامش در شناسنامه  با عنوان " سید " درج شده است تحت فشار بیشتری قرار گرفت . آن زمان  گزارش شد كه مسئولان قضایی به خانواده او گفته اند  اگر او ایمان مسیحی خود را انكار نكند به احتمال زیاد با حكم "ارتداد "روبرو خواهد شد .
برای احسان در شعبه ۹۰۱ دادگاه انقلاب مشهد واقع در خیابان كوهسنگی تشكیل پرونده شد و هفته های متمادی او را در بازداشتگاه اطلاعات مشهد نگه داشتند تا بالاخره پس از گذشت 3 ماه شعبه رسیدگی کننده به پرونده او در دادگاه انقلاب مشهد قرار بازداشت او را به قرار وثیقه 80 میلیون تومانی تبدیل کرد.پس از تامین وثیقه  او را بطور موقت تا زمان رسیدگی به پرونده اش آزاد کردند.
این آزادشدن ظاهری تا اواسط   آبان ماه ادامه داشت. در این مدت احسان بهروز از لحاظ روحی به شدت تحت فشار بود و احساس می کرد عده ای دائم مراقب او هستند. او علی رغم همه فشارهای موجود به هیچ وجه حاضر به ترک کشور نمی شد.
اکنون حدود 5 هفته است که هیچکدام از دوستان و نزدیکان احسان او را ندیده اند و نتوانسته اند با او تماسی بگیرند. خانواده او در پاسخ سوال دوستان احسان بطور سربسته می گویند که در مسافرت است. به نظر می رسد آنها از افشای بازداشت مجدد فرزندشان نهی شده اند.
باوجود همه شک و تردیدها  بر اساس   اطلاعات موثق   نزدیکان احسان مطمئن شده اند که او بار دیگر بدون دلیل بازداشت شده است و هیچ خبری از علت دستگیری ، نحوه دستگیری ، اتهامات وارده به او و وضعیت فعلی پرونده اش در دست نیست.
دوستان احسان از این نکته بسیار تعجب زده و نگران هستند که به گفته آنها او در مدت بیش از یک سالی که از آزادی موقتش می گذشت مانند قبل و حتی بیش از گذشته خود را درگیر هیچ فعالیتی نمی کرد. آنها می گویند که احسان  همیشه یک ایماندارمسیحی ساده است و بخصوص پس از آزادی موقت خود تلاش داشته است که در هیچ فعالیتی شرکت نکند که بتواند بهانه ای به دست ماموران اطلاعات یا دادگاه انقلاب بدهد. او به دوستان خود گفته بود که خانواده اش با زحمت بسیار زیاد وثیقه 80 میلیونی مورد درخواست دادگاه انقلاب مشهد را فراهم کرده اند و او از این جهت در قبال خانواده اش احساس مسئولیت می کند.
بازداشت مجدد احسان بهروز ایماندار نوکیش مسیحی  که در بار اول با اتهام ارتداد روبرو شده بود موجی از نگرانی را در مسیحیان ساکن مشهد سبب شده است. زندان مشهد و دادگاه انقلاب آن شهر به خاطر اجرای احکام اعدام بی سر وصدا و بدون طی مراحل قانونی زیر ذره بین فعالان حقوق بشر و جامعه جهانی قرار دارند.
یاد آور می شود در شهرهای مختلف کشور ، همزمان با نزدیک شدن ایام کریسمس و جشنهای تولد عیسی مسیح  ، نیروهای اطلاعات و امنیت  به تحرکات همیشگی خود  علیه مسیحیان ایران شدت بخشیده اند. گزارشات نشان می دهد نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی  بطور پی در پی به احضار و بازجوئی نوکیشان مسیحی به مراکز امنیتی مبادرت می نمایند.  در ایران هرسال با نزدیک شدن ایام تولد عیسی مسیح (کریسمس) و جشنهای آغاز سال نو مسیحی (ژانویه) ، نهادهای امنیتی و قضائی جمهوری اسلامی فشارها را بر مسیحیان افزایش می دهند.

۱۳۹۰ آذر ۲۵, جمعه

محکومیت قطعی پنج شهروند مسیحی به ۵ سال حبس

دادگاه انقلاب پنج تن از مسیحیان ساکن شیراز به نام‌های پرویز خلج، بهروز صادق خانجانی، محمد بلیاد، نازلی مکاریان و مهدی فروتن را جمعاً به تحمل پنج سال حبس قطعی محکوم کرده است. 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پرویز خلج، بهروز صادق خانجانی، محمد بلیاد و نازلی مکاریان که از سوی دادگاه انقلاب محکومیت قطعی دریافت کرده بودند، از سوی اجرای احکام دادگاه انقلاب احضار شدند. 
گفتنی ست که مهدی فروتن از دو ماه پیش تاکنون در زندان پیربنو شیراز در بند معتادین به مواد مخدر محبوس است.
این شهروندان مسیحی هرکدام به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم‌اند. 
از سوی دیگر ماموران امنیتی برای وثیقه گذاران این افراد مهلت ۲۰ روزه‌ای تعیین کردند که در صورت عدم معرفی آن‌ها در مهلت مقرر وثیقه‌ها را مصادره نمایند.

۱۳۹۰ آذر ۲۱, دوشنبه

کلینتون خواستار آزادی بدون قیدوشرط یوسف ندرخانی شد

 هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط یوسف ندرخانی، کشیش ایرانی شد. درهمین حال نامه‌ای با امضای ۲۰۰ هزار شهروند آمریکایی در حمایت از کشیش ندرخانی به دولت آمریکا ارسال شده است.

خانم کلینتون گفت: «ما از تمامی دولت‌ها می‌خواهیم تمامی زندانیانی که به خاطر عقیده و اندیشه خود به زندان افتاده‌اند، از جمله کشیش یوسف ندرخانی را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند.»

اظهارات خانم کلینتون مقارن با روز جهانی حقوق بشر ایراد شد. سخنان هیلاری کلینتون درباره این کشیش ایرانی پس از آن بود که بیش از ۲۰۰ هزار شهروند آمریکایی بیانیه مرکز آمریکایی قانون و عدالت را امضا کرده و در آن خواستار اقدام دولت آمریکا برای نجات کشیش یوسف ندرخانی شده‌اند.

یوسف ندرخانی ۳۳ ساله که در سن ۱۹ سالگی به مسیحیت گراییده است، دو سال پیش به همراه همسرش در شهر رشت بازداشت شد و دادگاه بدوی در ۲۳ خردادماه آقای ندرخانی را به «ترک دین» و «دعوت سایر مسلمانان به مسیحیت»، «ایجاد یک کلیسای مخفی در خانه خود» و «ابراز مخالفت آشکار با اسلام» متهم کرد.

در متن حکم بدوی یوسف ندرخانی با تأکید بر «ارتداد» وی ذکر شده است که دادگاه پس از شنیدن اظهارات متهم، با توجه به «مسئله هشت از تحریرالوسیله» آیت‌الله خمینی و «فتاوی» اعلام شده از سوی مراجع تقلید، «متهم را به مجازات اعدام به طریق حلق‌آویز» محکوم کرده است.

عباس سلمان پور، وکیل آقای ندرخانی پیشتر در گفت وگو با رادیو فردا گفته بود حکم اعدام برای این کشیش پروتستان، نقض شده است.

وکیل آقای ندرخانی گفته بود: «حکم اعدام نقض شده و رسیدگی مجدد هم در شعبه صادرکننده حکم قبلی انجام شده و الان در انتظار صدور حکم جدید هستیم.»

مرکز آمریکایی قانون و عدالت، در بیانیه‌ای از موضع خانم کلینتون تقدیر کرده وگفته است: «ما ضمن تقدیر از سخنان وزیر خارجه آمریکا در حمایت از آزادی کشیش یوسف ندرخانی، کماکان از سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی و سران کشورهای مسلمان می‌خواهیم این نقض جدی حقوق بشر دست به کار شوند و برای آزادی کشیش ندرخانی فشار بیاورند.»

این بیانیه می‌افزاید: «پیش بینی ما این است که نظر آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در مورد این پرونده قرار است در ماه جاری اعلام شود و ما به تلاش‌های خود و همکاری با وزارت خارجه آمریکا برای نجات یوسف ندرخانی ادامه خواهیم داد.»

دیوان عالی كشور هم پیشتر در اطلاعیه‌ای اعلام كرده پرونده اتهامی «یوسف ندرخانی» کشیش مسیحی به دلیل «نقص تحقیقاتی» در این دیوان نقض شده و تاكنون نظر نهایی درباره آن داده نشده است. محمد علی دادخواه، دیگر وکیل آقای ندرخانی هم به رادیو فردا گفته بود این پرونده برای کسب نظر، به آیت الله علی خامنه ای ارجاع شده است.