در حالی که برخی نهادهای مدنی مدعی هستند که پس از وقوع زلزله به پناهجویان ایرانی در شهر وان کمک کرده اند، عده ای از پناهجویان مسیحی شناخته شده می گویند به علت نرسیدن امکانات مجبور به ترک وان شده اند.
به دنبال وقوع زلزله هفت و نیم ریشتری هفته گذشته در شهر وان ترکیه تعداد حدود 3 هزار پناهجوی ایرانی مقیم آن شهر که در 100 کیلومتری مرز ایران قرار دارد ، با وضعیت بسیار بدی روبرو شدند. در بین این پناهجویان نزدیک 150 پناهجوی مسیحی نیز هست. این افراد اکثرا در شرایط بسیار سختی تحت فشار ایران را ترک نموده اند و در شهر وان که اولین دفتر یو ان یا همان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در آن قرار دارد ، اعلام پناهندگی کرده اند.
در گزارش قبلی شبکه خبر مسیحیان فارسی زبان از قول افرادی که در شهر وان دچار بلا شده بودند، اعلام نمود که تا کنون هیچ کمکی از سوی دولت ترکیه یا یو ان به پناهجویان ایرانی از جمله پناهجویان مسیحی نشده است. انتشار این گزارش از سوی اف سی ان ان با واکنشهای متعددی روبرو شد. تا آنجا که بسیاری از بنیادها و نهادها ادعا کردند که کمکهائی به پناهجویان ایرانی در وان داشته اند. این در حالی است که اکثر پناهجویان مسیحی که اکنون خود را به شهرهای دیگر رسانده اند می گویند تا روز سوم بعد از وقوع زلزله هیچ کمکی دریافت نکرده اند و به همین دلیل شهر را ترک کرده اند .
برخی از این افراد که از مسیحیان ایرانی شناخته شده هستند تائید می کنند که با یک اتوبوسی که گفته می شد یک بنیاد ایرانی حامی پناهجویان ایرانی آن را کرایه کرده بود وان را ترک کرده اند. اما این گروه نیز دریافت هرگونه کمک دیگری در روزهای اول پس از وقوع زمین لرزه را رد می کنند. این افراد می گویند پس از خروج از وان شنیده اند که بعضی کسانی که خودشان در نهادها و سازمانهای مدعی کمک ، به کار مشغول هستند یا به آنها نزدیک می باشند گفته اند که کمکهای مختصری از روز چهارم به بعد (پس از انتشار گزارش اف سی ان ان) دریافت نموده اند.
یکی از مهم ترین مشکلاتی که پناهجویان ایرانی مقیم شهر وان از جمله پناهجویان مسیحی با آن روبرهستند ، مسائل قانونی مربوط به اقامت و پناهندگی آنان است. تا یک هفته پس از وقوع زمین لرزه دفتر یو ان شهر وان به طور کامل تعطیل بود و هیچکس جوابگوی پناهجویان نبود. اداره پلیس شهر وان نیز به پناهجویان ایرانی مراجعه کننده جواب درستی نمی داد.
مطابق مقررات دولت ترکیه پناهجویان ثبت نام شده توسط کمیساریای عالی پناهندگان ، حق تغییر محل زندگی خود را ندارند و هرگونه نقل و انتقال آنها به خارج از حوزه شهری که در آن ثبت نام شده اند فقط با اجازه کتبی پلیس ممکن خواهد بود.
سوال پناهجویان ایرانی از پلیس شهر وان این بود که آیا در شرایط اضطراری پیش آمده آنها می توانند شهروان را ترک کنند یا نه ؟ سوالی که پلیس وان هرگز به آن جواب روشنی نداد. در واقع پناهجویان ایرانی از جمله پناهجویان مسیحی که شهر وان را به خاطر خطر ناشی از پس لرزه ها و نبودن امکانات اولیه زندگی ترک کرده اند ، اکنون با خطر قانونی ناشی از ترک بدون اجازه شهر محل ثبت نام خود نیز روبرو هستند.
عاقبت هرچند با تاخیر زیاد ، دفتر یو ان شهر وان اطلاعیه رسمی را درباره زلزله در آن شهر منتشر نمود . در این اطلاعیه نکاتی به پناهجویان گوشزد شده است که به علت اهمیت آن برای پناهجویان محترم ایرانی مقیم شهر وان متن آن را عینا در زیرنقل می نمائیم.
اطلاعاتی درباره وضعیت در وان پس از وقوع زلزله اکتبر2011
پس از وقوع زلزله، مقامات ترکیه در حال انجام اقداماتی جهت امداد رسانی به تمامی افراد نیازمند می باشند. از آنجایی که در هر فاجعه و تخریب در چنین مقیاسی، اولویت به تلاش های جستجو و نجات جان افراد داده می شود، کمک های امداد رسانی ممکن است که به سختی انجام شود.
کمک های امداد رسانی به وان هر روز در حال افزایش است و با دریافت کمک های بیشتر نیز رو به بهبود است. مطمئن باشید که این کمک های امداد رسانی بدون در نظر گرفتن ملیت و یا وضعیت شخص با مقامات و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد برای همه یکسان است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر